Zeelanderij

Zeelanderij, hofjes voor stacaravan en chalet

Het park Zeelanderij ligt aan de rand van het dorp Zonnemaire, tussen Brouwershaven en Zierikzee. Het dorp mag klein zijn, de historie is groot. Zonnemaire is vernoemd naar één van de oudste waternamen in de Zeeuwse Delta namelijk “Sunninmeri”.

De bekendste inwoner van Zonnemaire was Pieter Zeeman, hij deed ontdekkingen op het gebied van effecten van magnetisme op licht. Hiervoor ontving Pieter Zeeman in 1902 de Nobelprijs.

Vroeger werd er veel meekrap verbouwd op de landerijen in Zonnemaire. Van meekrapwortels werd een rode kleurstof gemaakt. De kleurstof werd gebruikt voor de kledingindustrie. Tegenwoordig zijn het de verschillende gewassen als aardappelen en suikerbieten.

Ondanks dat Zonnemaire een klein dorp is, wordt er veel georganiseerd en valt er genoeg te beleven. Het  café met cafetaria, twee restaurants, de voetbalvereniging, harmonievereniging, het oranjecomité, het dorpshuis waar vele activiteiten plaatsvinden, de jaarlijks terugkerende evenementen en ga zo maar door. Ook de toeristen weten Zonnemaire te vinden, in de zomer is het er gezellig druk. De terrassen zitten vol en vele fietsers passeren het dorp.   

Even buiten het dorp, een kwartiertje fietsen vind je “het strandje van Bommenede” aan het Grevelingenmeer. Het ligt naast de oude werkhaven Bommenede, het overgebleven haventje van het dorp Bommenede dat door het water verwoest is. 
Het strandje bestaat eigenlijk uit een groot grasveld met een afgeschermde zwembaai. Een stoel is wel een vereiste...hier kun je uren genieten van alle boten die op het grote meer voorbij varen.

…………………………………………………………………………………………

Zeelanderij is met zijn 7 hectare oppervlakte zeer ruim. De grote waterpartij functioneert niet alleen als regenwateropvang, hier doe je een rondje met de hond en geniet je van het vele groen en de landelijke uitstraling.

De vele fruitbomen, die de sfeer van de vroegere boomgaard terughalen, maken de paden tot schitterende laantjes. De ruime kavels zijn omgeven door prachtig bloeiende en heerlijke geurende hagen, zoals Boerenjasmijn en Spierstruik.

Doordat de Zeelanderij het hele jaar geopend is kun je ook in de winterperiode genieten van de omgeving en alles wat Schouwen-Duiveland te bieden heeft.

…………………………………………………………………………………………

Onze kavels zijn heuse hofjes...rust, ruimte en genieten in Zonnemaire!

Onze filosofie is gericht op het bieden van topkwaliteit in recreatie, tegen een betaalbare prijs. De voormalige boomgaard is nu een heerlijk oord waar je je thuis kunt voelen en tot rust mag komen. 

Marjolein Steutel, Zeelanderij