Camping Alkenhaer

Camping Alkenhaer ligt op de grens van Drenthe en Friesland en is een rustige gezellig camping in een bosrijke omgeving. Het ligt pal aan Nationaal Park Drents-Friese Wold, is ruim opgezet en biedt uitstekende faciliteiten.  Door de veelzijdige omgeving van deze camping  is er voor jong en oud veel te beleven. Zo zijn er diverse mogelijkheden voor een leuk dagje eropuit. Er is voor kinderen (Attractiepark Duinen Zathe) en ouderen ontzettend veel te doen in de omgeving, de natuur is er prachtig! De uitkijktoren "De Belvedère" van Appelscha (17 meter hoog) op de Bosberg (27 meter boven N.A.P.) is het op één na hoogste punt van Friesland zijn vlakbij. Gasten van de camping kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van het prachtige boszwembad op loopafstand (verwarmd, met glijbanen, duikplanken, een waterspeeltuin en een grote zonneweide). Hebt u interesse in dit chalet, neemt u dan contact met ons op voor een bezichtiging in dit leuke chalet. Op de camping zelf is een peuter- en kleuterzwembad aanwezig waar de allerkleinsten lekker kunnen spetteren en plonsen. De jeugd en volwassenen kunnen, uiteraard net als de kleintjes, lekker zwemen bij Buitenbad Laco Bosbad Appelscha nabij de camping. Camping Alkenhaer is een gezellige en vooral kindvriendelijke camping. Hier vermaken kinderen tot en met 12 jaar zichzelf; klimmen in de speeltoestellen, voetballen, naar harte lust spelen op het veilige terrein en plonsen in het kinderzwembadje. Tijdens de schoolvakanties (Hemelvaart, Pinksteren, zomervakantie) wordt er een paar keer per dag een leuke activiteit georganiseerd door het recreatieteam. Iedere ochtend kunnen de kinderen knutselen. In de middag en de vroege avond zijn er een sport- of spelactiviteit zoals koekjes bakken, megaverstoppertje , spelletjesmiddag, kindertheater, kinderdisco en nog veel meer.'s Avonds worden er voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen gezellige of sportieve activiteiten aangeboden; zoals klootschieten, bingo, karaoke en klaverjassen.
’t Boshuis op Camping Alkenhaer is een gezellig restaurant in Appelscha waar u geniet van een heerlijke maaltijd. De gemoedelijke sfeer, service en onze gastvrijheid zorgen dat u even helemaal tot rust komt onder het genot van een hapje en een drankje. Wilt u liever iets afhalen, dan kunt u terecht in de snackbar. U kunt hier terecht voor snacks, afhaalmaaltijden en uiteraard verkoelende ijsjes.
Vanaf de camping kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn veel mooie routes uitgestippeld. En vanaf de camping heeft u gelijk aansluiting op een hele mooie route. U vindt in de nabije omgeving fiets- en wandelroutes dwars door de groene natuur, langs mooie wateren maar ook kunt u ervoor kiezen om te gaan dorphoppen. Rondom Appelscha bevinden zich talloze historische dorpjes waar u heerlijk cultuur kunt snuiven, bezienswaardigheden kunt bezichtigen en lekker uit eten kunt gaan. Ontdek de schoonheid van Friesland en Drenthe tijdens uw verblijven.