Watersport camping Yn'e Lijte

Camping Yn'e Lijte is rustige, ruime en zeer groene locatie in het hart van Friesland.
De camping heeft een perfecte ligging voor water-sporters en vissers, maar ook voor fietsers is de centrale ligging midden in de bekende potjes route, de 8 van Grou, erg aantrekkelijk. 
 
De camping is gelegen op een eiland gelegen aan het Pikmeer bij Grou. Leer hier met het hele gezin zeilen in de valk van Merel of laat de kids ophalen met de sloep van zeilkamp Pean. De stroom komt van het eigen zonnedak en wordt gratis aangeboden, (maar wees wel bewust)!

Yn'e Lijte was ooit een gemeentelijke camping waar sociale recreatie hoog in het vaandel stond. Nu jaren later en vele vernieuwingen op de camping verder, koestert de camping nog steeds haar roots. Duurzame ontwikkelingen en onthaasten voeren de boventoon. Niet voor niets is de naam Yn'e Lijte ("In de Luwte").
 
Het park heeft inmiddels  een ware metamorfose ondergaan. Er zijn waterchalets geplaatst, safari tenten neergezet, de wegen zijn verhard, er zijn veel drainages aangelegd in de veengrond en er zijn nieuwe sanitaire voorzieningen bijgekomen. De laatste jaren is er veel gedaan op gebied van totale verduurzaming van de camping.

Camping Yn'e Lijte is gelegen in een rustige (Nationaal Park) en pittoreske watersport omgeving rondom Grou.
Yn'e Lijte (In de Luwte) is de ideale uitvalsbasis om Friesland te ontdekken. Ruime camping en camper plekken waar men voor  rust en ruimte komt, de potjes route fietsen en natuurlijk om te watersporten rondom Watersport doarp Grou.