Overijssel

De provincie Overijssel is een veelzijdige regio met een groot aanbod op het gebied van verschillende activiteiten. De provincie Overijssel staat bekend om zijn gevarieerde en natuurrijke omgeving. U vindt hier verschillende moeraslandschappen, bossen, velden en polders, zoals bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug, het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de IJsseldelta. Overijssel is dus de ideale plek om prachtige fiets- en wandeltochten te maken. 

Niet alleen de natuur is prachtig in Overijssel, er bevinden zich ook verschillende mooie, historische Hanzesteden zoals Hattem, Zwolle, Deventer, en Kampen, en prachtige pittoreske dorpjes zoals Giethoorn (die bekend staat als het ‘Venetië van Nederland’). Deze steden en dorpjes zijn niet alleen prachtig om te bezichtigen, maar ook zeker een bezoekje waard om te gaan winkelen of om gezellig op het terras te gaan zitten. 

Verder zijn er genoeg gezinsactiviteiten te beleven in Overijssel. Zo is het mogelijk om met het de hele familie gezellig een dag te besteden aan één van de attractieparken, Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen, die de provincie te bieden heeft. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan een van de mooie historische gebouwen die zich er bevinden, zoals Kasteel het Nijenhuis of Landgoed Weldam. Diegenen die zich voor kunst interesseren kunnen terecht in het Rijksmuseum Twenthe of het Museum de Fundatie.