Caravanpark 't Torentje

Op een prachtige locatie, net buiten het dorp Burgh-Haamstede, ligt Caravanpark ’t Torentje.  
Links de bossen, rechts de duinen, zand tussen je tenen… het is hier altijd vakantie.
De camping is geopend van eind maart tot eind oktober, de mooiste maanden om te recreëren.
Ieder chalet of iedere stacaravan is aangesloten op het gasnet, kabeltelevisie en internet.

Kleine huisdieren zijn toegestaan maar honden zijn niet welkom. Eigenaren Leo en Pauli vertellen graag over de historie van dit bijzondere park:

Ons Torentje

“Camping ‘ t Torentje is ontstaan, zo als zoveel recreatiebedrijven in de westhoek vanuit een fruitteeltbedrijf. Kampeerterrein Torentje werd ergens  tussen 1933 en 1936 opgericht.  Oma Mulockhouwer verhuurde toen  kamers in de oude boerderij en soms stonden er tentjes rond de boerderij of naast de oude kapschuur.  

Later, zo rond 1960, stonden er zowaar een paar simpele houten toilet huisjes, zandpaden en tussen de fruitbomen een aantal tentjes, het begin van Kampeerterrein ’t Torentje.

De naam ‘t Torentje komt volgens overlevering niet van de vuurtoren maar van een 
jacht torentje namelijk groot torentje. Een van de twee jacht torens van slot Haamstede, klein en groot torentje.

Door de verdroging van de arme zandgronden moest men begin jaren zestig noodgedwongen overschakelen op de recreatie. Dit was het einde van de vele fruitbomen en de mooie bollenvelden.

Deze beginjaren waren moeizaam maar einde jaren 60 en 70 nam het toerisme een grote vlucht op Schouwen-Duiveland en vooral in de Westhoek.

Honderden tentjes tussen de braamstruiken en fruitbomen en de bloembollen werden caravans en kleine stacaravans.  

Eerst een kleine friteswagen en daarna een houten kantine waar iedereen gezellig Peyton place kwam kijken. Ook nog een klein winkeltje voor de dagelijkse boodschappen.

Kleine stacaravans werden groter en groter, dus vader Piet, eerst in dienst bij de Familie Mulockhouwer, en vanaf 1987 huurder, maakte ook de plaatsen iedere keer een beetje groter en de voorzieningen moderner.  

Tijden veranderden. En ook de naam veranderde, het werd Camping ’t Torentje. Zo rond 1970 stonden er nog 237 caravans op dit kleine park. Maar door wetgeving en modernisering zijn er momenteel in  nog 133 mooie ruime en groene plaatsen op het park te vinden.

Sinds 1998 zijn wij, Pauli en Leo, de trotse bezitters van Caravanpark ’t Torentje. 
Eerst samen met vader Piet in 1992 als huurders van de Familie Mulockhouwer tot dat vader Piet in 1998 met pensioen ging. 
V
anaf die tijd zijn we in grote stappen gaan moderniseren, tijden veranderden alles werd groter en luxer.

Kabel tv, aanleg gasleidingen want gasflessen was niet echt meer van deze tijd. Nieuwe wegen en parkeervakken en natuurlijk een kleine speeltuin. Uitbreiding en verzwaring van het elektra net, nieuwe waterleiding netwerk, uitbreiding het riolenringsysteem en niet te vergeten wifi en internet".

Leo en Pauli 

 

Nu is caravanpark ’t Torentje een park met alle voorzieningen, want kamperen heet nu niet voor niets recreëren. De oorspronkelijke opzet van het park, midden in de mooie natuur van Haamstede, klein en knus, heerlijk groen met machtige eikenbomen waar niets echt recht is, is nooit veranderd.