Wat is het verschil tussen een stacaravan en een chalet?

Stacaravans

Voor iedere gezinssamenstelling heeft de stacaravanmakelaar het juiste vakantieverblijf. Stacaravans en chalets, variërend van eenvoudig tot zeer exclusief.

Van een stacaravan worden meerdere exemplaren tegelijkertijd gemaakt. Dit is uiteraard zeer gunstig voor de uiteindelijke verkoopprijs. Vanouds worden stacaravans van aluminium gemaakt, maar de laatste jaren heeft de markt zich in rap tempo ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er ook prachtige modellen verkrijgbaar met een kunststof buitenzijde. 

Een stacaravan is een zeer compleet product. Neem bijvoorbeeld de inrichting. De gordijnen, vloerbedekking en meubelen zijn al aanwezig. In sfeer is er behoorlijk wat keuze. Kies je voor een frisse, moderne Franse makelij? Of voel je je prettiger in de warme atmosfeer van de bekwame Engelse fabrikanten? 

Binnen de grenzen van de fabrikant kun je een aantal keuzes maken. Vrijwel alle modellen stacaravans zijn in diverse maten verkrijgbaar en bij enkele typen is het mogelijk de kleur van in- en exterieur te kiezen. De stacaravanmakelaar levert alle merken, soorten en keuzes. Het is helemaal aan jullie. Kom eens langs en beleef zelf de verschillende mogelijkheden.

Chalets

De chalets worden, in tegenstelling tot stacaravans, geheel naar jullie wens gemaakt. Bijna alles is mogelijk en daarom is er geen chalet hetzelfde. Iedere gezinssamenstelling brengt zijn eigen wensen mee en die wensen kunnen vervuld worden. Vertoef je graag in de badkamer? Dan maken we die met extra comfort. Na de zomer het windscherm en strandspulletjes opbergen? Dan maken we graag een zolder in het chalet. De stacaravanmakelaar inventariseert de wensen, maakt een schets en besteedt de bouw uit aan vakmensen.

De voornaamste reden om voor een chalet te kiezen, is vanwege de goede kwaliteit. De isolatie is uitstekend, deuren zijn royaal en zwaar uitgevoerd, de keuken is degelijk en de tussenwanden zijn zeer stabiel. Voor de buitenbekleding is de keuze divers. 
Kortom, een chalet voelt aan als een huis en daar is niets teveel mee gezegd. 

Een nieuw chalet wordt zonder meubelen geleverd. Een enkele keer ook zonder stoffering. Dit heeft als voordeel dat je de ruimtes geheel naar eigen smaak kunt inrichten. Natuurlijk kan de stacaravanmakelaar je in contact brengen met de beste woninginrichters in de regio. Je bent van harte welkom om met eigen ogen de verschillende mogelijkheden te komen bekijken. 

Het verschil?

Het onderscheid tussen stacaravans en chalets zit hem in de productiemethode. Stacaravans worden in grote aantallen tegelijk gemaakt en er zijn vrijwel geen veranderingen mogelijk. Het grote voordeel van een stacaravan is dat deze doorgaans een uitgekiende indeling heeft met een smaakvol interieur. Stacaravans worden voornamelijk geproduceerd in Engeland en Frankrijk. 

Chalets daarentegen worden doorgaans in Nederland geproduceerd. Vrijwel ieder chalet is uniek vanwege de grote vrijheid in maten en uitvoeringen. De opdrachtgever kan het chalet dus helemaal op maat maken. Dit is echt vakmanschap; te zien aan de mooie afwerking, zware materialen en goede isolatie.