Landgoed de Scheleberg

Landgoed De Scheleberg ligt midden op de Veluwe in het Gelderse Lunteren.
Het is een kindvriendelijk park.  Er is een verwarmd buitenzwembad en een peuter bad. Dierenweide, manege, speeltuinen, sport- en speelvelden, voetbalveld, tafeltennis enz.
Er is een a la carte restaurant, Gasterij de Scheleberg, hier kunt u heerlijk lunchen, dineren of een borrel drinken. Er zit een groot terras bij, waar u heerlijk kunt genieten van de zon. Er is ook een snackbar en een grand café.
 
Voor degenen die toch een dag buiten dit prachtige park willen doorbrengen, zijn er genoeg mogelijkheden. De mooie omgeving leent zich prima voor een heerlijke fiets- of wandeltocht. Het gebied van prachtige natuurlandschappen en authentieke boerderijen. Hier kunt u smullen van streekproducten van de boer, een bezoek brengen aan één van de omliggende nostalgische dorpjes en eindeloos picknicken midden in de natuur. 
 
Bezoek bijvoorbeeld de viervoeters en tweepoters in Burgers’ Zoo. Of beleef de omgeving vanuit de lucht. Ontspanning op en ontdekking naar de Veluwe moet u ooit hebben gezien, geroken, gehoord, geproefd en gevoeld hebben. Het valt u direct op dat de gemeente wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan landschappen.
Paars gekleurde heidevelden, zandverstuivingen en bossen wisselen elkaar af. Met een beetje geluk komt u de schaapherder met zijn kudde schapen tegen of staat u oog in oog met een sierlijk edelhert.
Naast volop rust en ruimte in de vrije natuur, ontbreekt het u ook niet aan het gezellige dorps- en stadsleven.
Mooie Gelderse dorpjes rond Lunteren, zoals Ede, Otterlo, Bennekom, Harskamp, Veenendaal en Wekerom liggen op fiets- of loopafstand van het schitterende rustoord.