Residence Arcen Spa

Door de Limburgse natuur rijdt u richting Arcen Spa. Alleen de statige entree met toegangscontrole systeem is een teken dat u de residence betreedt en gaat de bosrijke omgeving over in het eveneens bosrijke park. Gaat u verder het park in, dan maken de bossen plaats voor heideduinlandschap. Links en rechts van de centrale parkrondweg liggen intieme hofjes met de fraaie chalets. Allen voorzien van een parkeerplaats. En helemaal in het oosten van het park aangekomen, strekt zich plotseling een hectare meer voor u uit. Een royale steiger nodigt uit tot een frisse duik of een middagje lekker vissen. Hoort u de stilte? Ervaart u de rust? Dat komt omdat de voorzieningen zeer beperkt gehouden zijn. Behalve een gastenparkeerterrein en een sportveld bij de entree zijn er geen voorzieningen. De natuurlijk aangelegde wegen en gestileerde zwarte lantarens en zwarte meterkasten geven het een fraaie uitstraling. Ook in het parkreglement speelt uitstraling verder een rol. Zo wordt er één type zwarte hekwerk, van 1m hoogte voorgeschreven en mag mogelijk het groen bij de erfgrens niet hoger dan 1,5m groeien.

Faciliteiten op steenworp afstand
Uitgebreide voorzieningen zijn binnen handbereik. U vindt ze in Resort Klein Vink, het recreatiepark op slechts vijftien minuutjes wandelen vanaf Arcen Spa. Beide worden beheerd door de Roompot. Daar vindt u een supermarkt, restaurant, overdekt zwembad, wasserette, roeiboten en waterfietsen en een sportterrein met o.a. volleybalveld en tennisbanen. Klein Vink zal de komende jaren een metamorfose ondergaan door renovatie van bestaande recreatiewoningen en nieuwbouw van grote, statige regulier villa’s.

Bij het resort ligt ook het beroemde Thermaalbad, een van de drie in Nederland maar naar Duitse begrippen het enige gecertificeerde. In het speciale, warme mineraalwater kunt u heerlijk ontspannen. Of een therapeutische behandeling ondergaan als u een aandoening heeft aan uw gewrichten. Ook kunt u uw lichaam laten verwennen met een massage, algenpakking of peeling. Water is ontspannend en verkwikkend. Sanitas per aqua, zoals de Romeinen al zeiden, ofwel: gezond door water.

Arcen Spa in cijfers
Residence Arcen Spa is 10 hectare groot, waarvan het meer 1 hectare inneemt. In dit gebied worden vanaf 2009 verspreid verschillende fasen en meerdere jaren minimaal 245 kavels en chalets gecreëerd. De kavels hebben een grootte van ca. 150 tot 300 vierkante meter.